⚠️ Za starše otrok in mladostnikov, ki potrebujejo zobni aparat ⚠️

Priskrbite si takojšen termin za specialistično ortodontsko zdravljenje z možnostjo povračila stroškov

Do kvalitetnega specialista ortodonta v Zagrebu lahko pridete že v nekaj dneh!

Vaš otrok si zasluži kakovostno obravnavo specialista ortodonta, še preden odraste

Zagotovite otroku celovito ortodontsko oskrbo pri specialistu ortodontu.

Ta izpolnjuje najvišje standarde kakovosti in uporablja najnovejše metode zdravljenja.

Prihranite do 3.000€ vrtoglavih stroškov, ki bi bili na vaših plečih, če bi zdravljenje opravili v Sloveniji

Ortodontija je namreč v naši državi samoplačniška ali na napotnico, pri čemer pa na pregled čakate tudi do 7 let in če ima otrok tedaj že 16 let, mu pravica do brezplačnega zdravljenja propade.

Omogočite otroku pravilno in lepo poravnane zobe.

S tem mu prihranite razne težave in bolečine zaradi neustrezne postavitve zob ter mu čimprej omogočite bolj estetski videz, ki pogosto vodi do lepše samopodobe.

Naša ekipa je do lepega nasmeha pripeljala že 3.518+ otrok

Ja, naša tamala ima pa zobni aparatek. Zdej že ene pol leta se mi zdi. Ja, če ne bi naleteli na HelpMed bi menda čakali 6 let, nisem mogel verjet, kake so te čakalne dobe. Pa še dobro, da je šla moja žena mal pogledat po internetu in smo našli to opcijo preko HelpMed. Čez ene 4 dni smo imeli pregled, pa so ji že kar takrat vstavili aparat. Ja, čez kak mesec dni smo dobili še denar povrnjen.
Marjan
(11 letni otrok)
Super stvar, tale HelpMed. Samo tisto vlogo od ZZZS smo plačali, ker ko sem vidla to papirologijo … Saj ne, da se mi ne ljubi izpolnjevat te stvari, ampak malo pa me je bilo strah, da bom kaj zafrknila in ne bomo dobili denarja nazaj. Je vseeno par tisoč evrov, to so 3 moje plače. No, tak sem bla bolj mirna, ker je HelpMed to porihtal, oni majo izkušnje pa odvetnike in tako. Tak da smo se mi sam do Zagreba zapeljali, pa so ji že isti dan namontrirali aparat, drgač bi mogli pa par let čakat! Takrat bi bla naša Monika stara že 13, bogve kam bi rasli njeni zobje, pa če bi se dalo to še kaj porihtat.
Nataša
(8 letni otrok)
Joj, kake zobe je mela moja hčerka. To je bilo vse križemkražem, 2 leti bo vse skup trajalo, da se porihta, ampak če bi pa čakala na slovensko zdravstvo, pa v dveh letih ne bi niti na vrsto prišla za pregled! Tak pa smo šli v Zagreb, preko HelpMed. Res priporočam, so profesionalci, pri njih naročiš vlogo za vračilo denarja od ZZZS, potem pa greš v Zagreb k nekim specialistom, taka fina klinika, ki je za plačat, ampak, ker so pri nas take čakalne dobe, ti potem to zdravstvo krije.
Silvana
(10 letni otrok)
Res ne vem, kaj bi blo, če ne bi našli HelpMed. Ka ste nori, kak dolgo je treba čakat pri nas?! Za en pregled? Kaj šele za to, da vstavijo aparat? Ne vem, kam smo prišli, ampak k sreči so nam na HelpMed zrihtali termin takoj, in ne pri nekih drugorazrednih zdravnikih, ampak pri enih od najboljših, nimam kaj rečt, super ji rihtajo zobe.
Mojca
(12 letni otrok)
Ne vem, kaj majo eni tolk za povedat čez Hrvaške zobarje. Mogoče so oni v Samoborju kaj manj kvalitetni, ampak ta klinika v Zagrebu, to se vidi da je prva klasa od ortodontov. Sin Maks je zelo zadovoljen, pa nič kaj ga aparat ne moti. Sicer smo rabili par dni, da smo ga prepričali, da ga nosi, ampak k sreči smo bili preko HelpMed hitro na vrsti. Pač, napotnico rabiš, ampak v katerikoli slovenski ordinaciji bi pa čakali ene 5 let, da bi ga sploh pogledali, takrat pa bi Maksa še težje prepričali.
Renata
(10 letni otrok)

Spoznajte potek hitrega ortodontskega zdravljenja s pomočjo agencije HelpMed

Takoj po prejemu potrebnih informacij, navedenih TUKAJ, vam uredimo prvi obisk pri ortodontu v roku 1-7 dni. Že tedaj vam lahko omogočimo pregled in namestitev zobnega aparata (v kolikor so otrokovi zobje dovolj zdravi), nadaljnje kontrole se izvajajo cca. 2-3x letno, celotno ortodontsko zdravljenje pa traja cca. 2 leti.

Temeljit pogovor

Ortodont pridobi čim več podatkov o splošnem zdravju, prehranjevalnih in ustno-higieničnih navadah ter preteklih zobozdravstvenih problemih vašega otroka.

Pregled zobovja

Sledi izvedba osnovnih meritev in napotitev na RTG slikanje/slikanje ortopana za še natančnejši vpogled v problematiko zobovja vašega otroka in pripravo načrta zdravljenja.

Predstavitev pričakovanih rezultatov

Izveste okviren čas zdravljenja, ceno in predvidene učinke ter zastavite morebitna vprašanja. Sledi jemanje odtisa zob za izdelavo študijskega modela ali pa računalniško skeniranje zob.

Namestitev ustreznega zobnega aparata

Zahvaljujoč sodobni tehnologiji je nošenje aparata veliko manj boleče kot včasih, prvih nekaj dni pa je seveda lahko prisotno nelagodje oz. manjše bolečine.

Nadaljnji obiski

Točen čas zdravljenja in število potrebnih kontrol, pri katerih ortodont prilagaja zobni aparat nastalim spremembam, so odvisni od resnosti nepravilnosti zobovja vašega otroka.

Odstranitev aparata in uporaba "retainerjev"

Zobe je potrebno zadržati v novem položaju, čemur služijo t. i. "retainerji", ki so nameščeni največ leto dni in preprečujejo, da bi se začeli zobje pomikati nazaj v prvoten položaj.

Ste sploh upravičeni do čezmejnega zdravljenja otroka v najkrajšem času?

*Če bi ortodontski pregled raje opravili Sloveniji, boste nanj čakali vsaj 5 let ali več.

3 razlogi , zakaj boste otroka z veseljem odpeljali na elitno Polikliniko v Zagreb

Za razliko od dragega samoplačniškega zdravljenja v Sloveniji dobite po zdravljenju v tujini povrnjenih do 3000€ (s strani ZZZS).

Povrnjen znesek občutno odtehta gorivo, ki ga porabite za nekajkratno vožnjo do Zagreba in nazaj. Poleg tega specialisti ortodonti svoje delo opravijo brezhibno, kar vam prihrani morebitne nadaljnje obiske zaradi poslabšanja stanja zob.

Za vašega otroka poskrbi preverjena in uveljavljena ekipa Poliklinike Šlaj-Anić s kar 30-letno tradicijo.

Sestavlja jo prvovrsten kader iz sveta stomatologije, ortodontije ter dentalne medicine – sami specialisti, na čelu s prof. dr. sc. Martino Šlaj, ki briljira na področju ortodontije in prof. dr. sc. Ivico Anić, ki je specialist endodontrije (zdravljenja zob). V obdobju zadnjih 7 let sodelovanja s temi strokovnjaki še nismo naleteli na reklamacijo. V svoje storitve so izvajalci celo tako prepričani, da vam morebitna popravila nudijo zastonj.

Strokovnjaki v zagrebški polikliniki govorijo slovensko – lahko jih karkoli povprašate, jih brez težav razumete ter si s tem še povečate nivo zaupanja.

Izbrani ortodonti namreč uspešno kljubujejo neutemeljenemu mitu, da so ortodontske storitve na Hrvaškem slabše kot v Sloveniji, kar dokazujejo z akademsko izobrazbo, mednarodnimi izkušnjami in znanjem našega jezika.

V ortodontski polikliniki blesti profesorica in doktorica znanosti, prof. dr. sc. Martina Šlaj

Vrhunska ortodontka z več kot 20 let izkušenj

Je lastnica Poliklinike Šlaj Anić, ki je – po dejavnosti in specializiranosti kadra – ena boljših specialističnih zasebnih stomatoloških klinik v JV Evropi.

Ugledna, mednarodno usposobljena znanstvenica

Svoje znanje je izpopolnjevala na Poljskem, v ZDA, Veliki Britaniji, na Madžarskem, v Italiji in Grčiji, se udeležila mnogih mednarodnih kongresov, je pa tudi članica Evropskega ortodontskega društva in Svetovne zveze ortodontov.

Specialistka ortodontije z interdisciplinarnim fokusom

Klinično je usmerjena v ortodontijo in interdisciplinarno sodelovanje pri kompleksnejših primerih s področja ortodontije in širše, njeno glavno področje pa je 3D diagnostika.

Se vam razdalja do Poliklinike Šlaj-Anić zdi predolga?

Pot vam resda vzame 2 uri časa (lokacijo najdete na spodnjem zemljevidu), a s tem otroku prihranite več kot 60.000 ur čakanja na 1. ortodontski pregled.

Kako si zagotovite povračilo stroškov zdravljenja?

Če je vaš otrok mlajši od 16. let in imate (ali si boste še pridobili) veljavno napotnico za ortodontsko zdravljenje, ste s strani ZZZS – skladno s 44.c členom ZZVZZ – upravičeni do povračila stroškov čezmejnega ortodontskega zdravljenja do zakonsko določenega zneska v roku 60 dni po oddaji (delne ali končne) vloge.

To pomeni, da lahko prejmete povrnjenih do 3.000€ (torej večinski ali celo kompletni del stroškov zdravljenja), seveda, če ustrezno izpolnite in odpošljete omenjeno vlogo oz. vloge ZZZS*.

*Vloge lahko izpolnite in jo skupaj z originalnim računom odpošljete sami, lahko pa to storitev (proti plačilu) namesto vas opravimo mi, s čimer vam jamčimo ustreznost oddane vloge, saj smo strokovno usposobljeni za pripravo dokumentacije.

Povrnjeni stroški torej vključujejo:

  • stroške zdravljenja vključno z izbranim zobnim aparatom (izjema je Invisaling® nevidni zobni aparat, ki predstavlja nadstandardno storitev in ga zdravstvo krije le v višini 600€/čeljust)
  • celoten nakup zdravil na recept.

Koliko pa vas vse to stane?

Svetovanje preko telefona in e-maila BREZPLAČNO
Pregled dokumentacije in preverjanje napotnic BREZPLAČNO
Pridobitev “online” mnenja specialista BREZPLAČNO
Ureditev brezplačnega termina pri ortodontu BREZPLAČNO
Stroški ortodontskega zdravljenja (vključno z zobnim aparatom) Do 3.400€ (možnost povračila stroškov)
Vloga ZZZS za povračilo stroškov zdravljenja (storitev pregleda in priprave dokumentacije, izpisa in izpolnitve dokumentacije ter priporočene pošiljke), če jo naročite pri nas. Opcijsko: 80€ (delna vloga) ali 150€ (končna vloga)

Kaj se zgodi, če raje počakate na pregled v Sloveniji?

Trendi kažejo, da se bodo čakalne dobe le še podaljševale, z odlašanjem ortodontskega pregleda pa tvegate tudi:

Izpolnite obrazec za brezplačen pregled

Vse kar morate storiti je, da vnesete vaše osebne podatke, mi pa vam v roku 24 ur odgovorimo na vaš e-mail naslov (medtem si že lahko pripravite ZZZS št. otroka, št. napotnice in RTG sliko zob/ortopan, na podlagi česar vam uredimo brezplačen pregled pri ortodontu že v nekaj dneh).
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Ime in priimek
GDPR

Pogosta vprašanja

1. Kdo je upravičen do povračila stroškov ZZZS za ortodontsko zdravljenje v Zagrebu preko agencije HelpMed brez čakalnih dob?

Do povračila stroškov ZZZS so upravičeni otroci in mladostniki, ki imajo veljavno napotnico, z ortodontskim zdravljenjem pa pričnejo pred dopolnjenim 16. letom starosti.

2. Koliko časa moj otrok čaka na prvi ortodontski pregled in koliko časa na zobni aparat?

Prvi (brezplačen) ortodontski pregled vam uredimo že v 1-7 dneh, na zobni aparat pa čakate 1-14 dni (v večini primerov ga je možno namestiti že na prvem pregledu).

3. Kje in pri komu se opravljajo storitve ortodontskega zdravljenja brez čakalnih vrst?

Naša agencija HelpMed sodeluje s priznano zagrebško Polikliniko Šlaj-Anić, ki deluje že 30 let in zajema ekipo mednarodno uveljavljenih specialistov ortodontov, med katerimi še posebej izstopa prof. dr. sc. Martina Šlaj.

4. Kdaj je moj otrok primeren za ortodontsko zdravljenje?

Vaš otrok je za 1. ortopedski pregled primeren že po 5. letu – če pri njemu opazite težave v obliki krivih zob ali nepravilnega ugriza, si pridobite napotnico, če pa vam zobozdravnik napotnice ne želi izdati, pa se lahko obrnete na drugega zobozdravnika ali na našo pomoč.

5. Kaj potrebujem za ortodontsko zdravljenje in povračilo stroškov v tujini?

Za čezmejno ortodontsko zdravljenje potrebujete ZZZS kartico otroka in veljavno napotnico ter RTG sliko/ortopan, za povračilo stroškov pa originalen račun za opravljene storitve ter izpolnjeno vlogo za povračilo stroškov. Morebitne dodatne potrebne podatke ali dokumente vam pravočasno sporočimo.

6. Ali mi lahko v agenciji HelpMed uredite vlogo ZZZS za povračilo stroškov zdravljenja?

Da, vlogo ZZZS lahko naročite pri nas.

V kolikor bi sredstva želeli delno prejeti povrnjena že tekom zdravljenja, lahko naročite do 3 vloge za delno povračilo stroškov po posegih, načrtu (posamezna vloga vas stane 80€).

Lahko pa naročite vlogo, s katero dobite v roku do 60 dni od zaključka zdravljenja povrnjene stroške v enkratnem znesku (stane vas 150€).

Vsaka vloga zajema pregled in pripravo dokumentacije, izpis in izpolnitev dokumentacije ter priporočeno pošiljko.

7. Kako dolgo traja ortodonstsko zdravljenje?

Celotno ortodontsko zdravljenje traja cca. 2 leti in je odvisno od resnosti nepravilnosti zobovja vašega otroka.

8. Koliko me stanejo storitve agencije HelpMed in ortodontsko zdravljenje otroka?

Svetovanje preko telefona in e-maila

BREZPLAČNO

Pregled dokumentacije in preverjanje napotnic 

BREZPLAČNO

Pridobitev online mnenja specialista

BREZPLAČNO

Ureditev brezplačnega termina pri ortodontu 

BREZPLAČNO

Stroški ortodontskega zdravljenja (vključno z zobnim aparatom) 

Do 3.400€ (možnost povračila stroškov)

Vloga ZZZS za povračilo stroškov zdravljenja (storitev pregleda in priprave dokumentacije, izpisa in izpolnitve dokumentacije ter priporočene pošiljke), če jo naročite pri nas.

Opcijsko: 80€ (delna vloga) ali 150€ (končna vloga)

9. Ali je zdravljenje boleče?

Prvih nekaj dni po namestitvi zobnega aparata je pri vašem otroku seveda lahko prisotno nelagodje oz. manjše bolečine, a zahvaljujoč sodobni tehnologiji je nošenje aparata tudi v začetnih dneh veliko manj boleče kot pred leti.

 

10. Ali je krajšanje čakalnih dob agencije HelpMed namenjene samo otrokom in mladostnikom do 16 let?

Ne, za ortodonta niso primerni samo otroci in mladostniki, temveč tudi odrasli, ki želijo izboljšati estetski videz svojega zobovja.

Tudi odrasli ste z našo asistenco lahko pri ortodontu na vrsti TAKOJ, razlika je le, da po 16. letu niste več upravičeni do ortodontskega zdravljenja na napotnico, torej stroškov zdravljenja preko ZZZS ne dobite povrnjenih. Za več informacij nas lahko kontaktirate na ortodont@helpmed.si ali 031 360 150.

11. Lahko skrajšate čakalne vrste tudi za endodontsko zdravljenje zob ali paradontoze?

Če ima vaš otrok napotnico za endodontsko zdravljenje zob ali za zdravljenje parodontoze oziroma bolezni dlesni in kosti, vam pri agenciji HelpMed z veseljem priskočimo na pomoč ter vam termin za strokovni pregled in ustrezno zdravljenje priskrbimo TAKOJ. Za več informacij nas lahko kontaktirate na endodont@helpmed.si ali 031 360 150.

@2023 HelpMed, Rok Pinter s.p., vse pravice pridržane.